Térdfájdalom: Milyen sportot válasszon?

Spinning térd

Térdfájás ellen jöhet a sport - kezdj neki még ma!

spinning térd

Utánajártunk, miért is alakul ki, és mit tehetünk ellene. Tényleg hasznos a térdműtét? Mivel a térd az egyik legnagyobb és legösszetettebb ízületünk, rendkívül sebezhető, amit az erős igénybevétel mellett a súlytöbblet és az inaktív életmód is tovább erősít.

Térdfájdalom, vizesedés spinning edzés óta-26 éves férfi

Egyik gyakori panasza az osteoarthritis, ami lényegében egy gyulladásos spinning térd, és a leggyakrabban artroszkópiás kezeléssel gyógyítják, amely során spinning térd az ízületből a törmelékeket, az esetleges kopásokat pedig helyreállítják. Becslések szerint csak az Egyesült Királyságban évente 60 ilyen műtétet végeznek, ám egy nemrégiben közzétett tanulmány arra hívja fel a figyelmet, spinning térd a középkorú és idősebb páciensek esetében ennek a beavatkozásnak nagyobb a kockázata, mint a haszna.

 1. Spinning edzés - kellemeset a hasznossal! | Blog | Oxygen Fáy
 2. Hogyan kezeljük a kéz fájdalmas ízületeit
 3. A vállízület ragasztásainak erősítése
 4. Térdfájdalom: Milyen sportot válasszon?

De akkor mit tegyen az, akinek már elviselhetetlenül fáj a térde? Forrás: Thinkstock Pihenés helyett jöhet a mozgás!

spinning térd

Sokan úgy gondolják, ilyenkor kell pihentetniük a lábukat, azonban ez nem így van: a krónikus fájdalommal küzdőknek a testmozgás segíthet spinning térd leginkábba térdek köré felépülő izmok ugyanis lassítják az ízületek romlását. A szakemberek azt figyelték spinning térd, hogy a térd állapota és a fájdalom mértéke nem mindig van összhangban, vagyis van, akinek iszonyú fájdalmai vannak, a röntgen mégsem mutat ki semmit, míg másoknál látható a baj, mégsem kínozza szörnyű fájdalom.

Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a fájdalom a fejben dől el, inkább azt, hogy az izmoknak is szerepük van mindebben.

spinning térd

Vagyis akinek erősebb az izomzata, az kisebb fájdalmat fog tapasztalni, még ha a térde állapota fokozatosan romlik is.

Nagy Amarilla aerobikoktató, gerinctréner, a Life.

spinning térd

Sok esetben ugyanis először a gyógytorna spinning térd jó megoldás, és innen lehet fokozatosan erősebb edzésre, komolyabb fizikai terhelésre váltani.

Itt ugyanis az izmok elgyengülésre hajlamosak, szerepük viszont elég nagy, hiszen a térdízület alatt tapadnak.

Térdfájdalom: Milyen sportot válasszon?

Amarilla szerint a spinning, a biciklizés nagyon jó választás, mert spinning térd combizmokat is erősítik, az ülve tekeréskor pedig a testsúly nem nehezedik a térdre. Forrás: Thinkstock A körkörös mozgás termeli az ízületen belüli folyadékot, ez pedig nagyon fontos. A biciklizés éppen ezért a műtétek utáni regenerációkor is tökéletes, ezért érdemes rendszeresen végezni.

 • Fájdalom a vállízületben fizikai erőfeszítés során
 • Térdfájás ellen jöhet a sport - kezdj neki még ma!
 • 15 hiba, amivel agyonütöd a Spinning® órádat
 • A spinning az egyik legjobb kardióedzés, ha ésszel csinálod
 • Porckopással járó fájdalmas tünetekkel küszködöm a térdízületben.
 • Lapos lábak és az 1 fokú kezelés ízületi gyulladása
 • Ki ne szeretné a lehető legtöbbet kihozni egy-egy órányi tekerésből?
 • Így kerülje el a sérüléseket edzés közben - Dívány

A kitörésekkel - amiket ITT megmutattunkhogyan végezz helyesen - óvatosabban kell bánni, mert bár erősítik a combizmokat, ez a gyakorlat egy jóval előrehaladottabb regenerációs módszer, és nagyon fontos a helyes végrehajtás. Amiket viszont nem javasolnék térdfájás esetén, az spinning térd a tenisz, a squash - ezek nagyon erős térdízületeket igényelnek, a hirtelen megállások azonban nem tesznek jót akkor, ha térdfájással küzd valaki.

15 hiba, amivel agyonütöd a Spinning® órádat

A futást pedig csakis futópadon javasolnám, itt ugyanis a szalag segíti a rugalmas ütközést, ezáltal csökkent a terhelés az ízületeken. De alapvetően azt javasolnám, a térdfájással küzdők kerüljék a hirtelen mozdulatokkal járó mozgásformákat.

BENEFICIOS DEL CICLISMO INDOOR PARA TU CUERPO, MENTE Y ÁNIMO QUE DESEARÍAS HABER CONOCIDO ANTES

Már egy egyszerű nyújtó edzés is nagyon sokat számít a térd szempontjából. A térd rugalmasságát a térdín nyújtásával érjük el: az egyik lábadat kinyújtva ülj le a padlóra, majd hajolj előre a kinyújtott lábadra, amíg nem érzed, hogy feszül.

spinning térd

Ezt is fél percig tartsd, majd válts lábat! Kapcsolódó cikkek.

spinning térd