A csípőfájdalom gyakori okai

Csípőfájdalmat okozhat

Csípőfájdalmat okozhat népbetegsége az irodai munkához társuló mozgásszegély életmód, amely gyakori oka a csípő fájdalmának. Az élet és a fájdalmak gyógyítása azonban nem olyan egyszerű, mert ezzel szemben a csípő aránytalan túlterhelése és az elhízás is okozhat csípőfájdalmat.

Csípőfájdalom áttekintés

Önnek mi okozza a panaszát? A krónikus mozgásszervi fájdalmak közül az egyik leggyakoribb, és sajnos egyúttal az egyik legkellemetlenebb is a csípőfájdalom. Ha belegondolunk, ez teljesen érthető, a csípőt ugyanis hatalmas terhelés éri a mindennapokban alaphelyzetben is, hisz a csípőnk is cipeli testünk súlyát.

abano terme együttes kezelés

Erre pedig még ráerősít pluszban az a tény is, hogy sokszor mi magunk sem könnyítjük meg a dolgát. A magas sarkú cipők, csípőfájdalmat okozhat például a túl lapos cipők is egészségtelen tartást eredményeznek, aminek következtében a csípő még jobban, illetve aránytalanul terhelődik.

hogyan lehet gyorsan eltávolítani a duzzanatot a térdízületről

Nem csoda, hogy fáj. Mindezen terhelések következménye általában a kor előrehaladtával kezd látszódni, hiszen hosszú évek kellenek ahhoz, hogy kifejtsék a hatásukat. A csípőtáji fájdalom nem azonnal jelentkezik. A panaszokat nagyon nehéz kezelni és gyógyítani, de nem lehetetlen.

Ha a csípőfájdalom nincs kezelve gyógytornával

Persze fontos, hogy lehetőleg időben kérjünk segítséget. A csípőízület kopása a leggyakoribb ok A csípőfájdalmat leggyakrabban a csípőízületi artrózis, vagyis a csípőízület kopása okozza, mely főleg 50 éves kor felett jellemző.

Tipikus tünete, hogy az ízületek reggel, felkeléskor nagyon merevek, de idővel, ahogy bejáratódnak, ez enyhül. A fájdalom sokszor kisugárzik a comb oldalsó részére, sőt, akár a térdre is.

ízületi fájdalom és duzzanat az orvi után

Egy idő után az izmok is veszíteni kezdenek a rugalmasságukból. Ha a kopás már előrehaladott, jellemző, hogy kényszeres testtartást vesz fel a beteg, mert automatikusan próbálja tehermentesíteni a fájdalmas területet.

térdízületi ízületi gyulladás ízületi kezelés

Az izmok állapotán azonban ez tovább ront, feszülések, csomók keletkeznek bennük, amik szintén fájdalmasak csípőfájdalmat okozhat. Hogyan lehet kezelni a kopást?

8. Gerincproblémák (lumbágó, porckorongsérv stb.) gyógyítása egyetlen tornagyakorlattal

A legfontosabb, hogy ne várja meg, amíg már nagyon fáj, és az említett kényszertartást felveszi. A csípőízületi kopás első jeleivel már csípőfájdalmat okozhat orvoshoz fordulni, mert egy ilyen fájdalom, ha hagyja eldurvulni a helyzetet, nagyon sokat ronthat az életminőségén.

  • A csípőfájdalom kezelése gyógytornával A gyógytorna természetesen úton kezeli a csípőfájdalmat és az azt kiváltó okot, ugyanis a mozgással aktivizálja a test öngyógyító folyamatait.
  • Ízületi kompressziós sérülés

Fontos a kezelés során a rendszeres mozgás, amihez a gyakorlatokat gyógytornász állíthat össze Önnek, személyre szabottan.

Túlsúly esetén erősen ajánlott a fogyás, és a cipekedés elkerülése is hasznára válhat. A körültekintő vizsgálat során porckészítmények szedését is előírhatja az orvos. Önnek milyen panaszai vannak? Segíthetünk csökkenteni a fájdalmait?

  1. Mire utal a csípőfájdalom? - HáziPatika
  2. Mi okozza a csípőfájdalmat?
  3. A csípő fájdalmát leggyakrabban a csípőízület kopása okozza | Harmónia Centrum Blog